Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

(1759) 'La Baronia de Riba-roja: Els comtes de Revillagigedo' - Rf 20130805-005V-016-081-1759_2013

(2)
CALATAYUD CASES, José Vicente (Ed.): La Baronía de Ribarroja: Los condes de Revillagigedo = La Baronia de Riba-roja: Els comtes de Revillagigedo (1759-1897) / textos de Jose Vte Calatayud, Salvador Cerveró, Enrique Jarabú, Ángel Martínez y Vetges tú i Mediterrànea; traducción Gemma Casabán Ramos. Ayto de Ribarroja del Turia, Servicio de Publicaciones Municipal, [2013]. 15 p.: il., bl. y n.; 21 cm. Notas:Texto en castellano y en valenciano.

- Llegit (i publicat en les seues Actes) en el XL Congrés de la RAECO, Oviedo, 2014. (versió en castellà, adaptada només amb els originals de l’autor, amb genealogia fotogràfica)

NOTA:
Este exemplar número 1 de la sèrie “Riba-roja, molt prop” és en realitat el número 5 de la sèrie original publicada anys abans com “Fulls didàctics i d’informació”, sent per tant el primer de la Nova època i quint de la sèrie completa que ja anirem publicant.

La sèrie va ser concebuda per mi com un PAI (Programes d’Acció Integrats per a biblioteques públiques municipals) en els anys huitanta. Els que vaig nomenar PAIs (no confondre amb els posteriors de mateixes sigles encara que distint significat utilitzats en l’urbanisme municipal) eren modes sistemàtics i integrats d’acció cultural fàcilment integrables per qualsevol biblioteca la concepció dels quals facilitava l’èxit d’objectius amb pocs mitjans materials, econòmics i personals degut precisament a la seua prèvia sistematització. Així Fulls podia imprimir-se a partir d’un únic plec en blanc i negre, respectant el bilingüisme atés que per un costat anava el text en valencià i per l’altre en castellà. L’única cosa que canviava era la part gràfica que es repartia entre ambdós textos per a oferir més informació; és per això que tots els números ordinaris tenien 32 pàgines.

Els fitxers que oferim en El Cronista Virtual en esta ocasió, com succeirà normalment quan oferim llibres o fullets, són els originals per a la impremta i per això en este cas presentem dos textos per a una mateixa referència, sent un la part en valencià i l’altre la part en castellà; cal recordar que es necessiten els dos perquè la part gràfica és distinta.

La versió llegida (i publicada) en el Congrés d’Oviedo conté en tretze pàgines  la part de textos únicament meus i les fotos dels comtes agrupades en un arbre genealògic. Potser es publique més avant com una variant curiosa dels textos que presentem, però sempre es pot acudir a les actes del Congrés la referència bibliogràfica de les quals es pot trobar en El Cronista Virtual, secció “Bibliografies”

Un avantatge dels .pdf , esta vegada, és que atés que, per abaratir, la impremta va utilitzar acetats en compte de fotolits els fitxers que oferim presenten les fotografies amb una nitidesa extraordinàriament millorada, permetent visualitzar els xicotets detalls de les fotos i els distints components dels escuts, cosa impossible en els exemplars impresos.

Paraules clau:
Baronía – Revillagigedo – Álvaro Armada – Güemes – Horcasitas – Benilloba – Canillejas – Puente – Azud – Cisterna – Molino – Iglesia – Blasones -Siglo XVIII – Siglo XIX