Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

(1793) 'La masía del diamante de Escoto' - Rf 20090600-004-009-080-1793_1810

(1)
CALATAYUD CASES, José Vicente: “La masía del diamante de Escoto”, en Crist 2009, pp. 32-33. Clavarios del Santísimo Cristo de los Afligidos, Ribarroja, 2009.

- Publicat originàriament en el llibre de festes del Crist de Riba-roja de Túria de 2009 (les pàgs. 1 a 3)

NOTA:
La primera part d’este text, pàgines 1 a 3 es va publicar en el llibre de festes del Crist de 2009; la resta de pàgines constituïxen un Annex que s’inclou ací per primera vegada [pendent de publicació] i contenen informació relativa als Escoto, la bibliografia utilitzada tant en el primer text com en el segon així com la foto del plànol cedit per Carmen Pérez Olagüe complet i a tires amb imatge millorada per Juan Bautista Navarro (gràcies Juanba) per a facilitar la llegibilitat i en el que el lector pot augmentar la zona que desitge veure millor.

El plànol conté els límits en la rodana de Vilamarxant que vaig incloure en un informe a l’ajuntament, en el litigi de límits en eixa zona a propòsit del parc natural del Túria; l’informe incloïa també les dades existents sobre l’amollonament del terme en l’edat mitjana.

L’episodi de l’entrada dels francesos a València amb el mariscal Suchet al front, lògicament està documentat; en una altra publicació tractarem eixe episodi a Riba-roja i en ell inclouré la foto que vaig fer del seu mausoleu en Paris com “duc de l’Albufera” quan vaig fer “turisme de cementeris” en la capital francesa, molt recomanable, s’aprén molt, alhora que un veu, encara que siga en la seua tomba, la quantitat d’il·lustres “espanyols pel món” que hi ha hagut en totes les èpoques (no ho dic per Suchet que evidentment era francés).

Paraules clau:

Scotto – masies – colònia diamant – Luís Ivañez de Lara – Revillagigedo – Moreo – Vilamarxant – Porxinos – Ladrillar – Suchet – seda – segle XVIII – segle XIX